Ministeri Annika Saarikon pyöreän pöydän tapaamisen väkeä

Ministerin tapaaminen

Minulla oli kunnia päästä perhe-ja peruspalveluministeri Annika Saarikon pyöreänpöydän tapaamiseen (8.2.2018), jossa sain pitää 10 minuutin puheen otsikoinnilla ”Millaiset palvelut auttavat ​oikeasti? Millaiset palvelut toimivat käyttäjän kannalta hyvin?” Tapaaminen meni hyvin ja STM julkaisi siitä tiedotteen, jossa:

Mielenterveys- ja päihdepalveluja uudistetaan niin, että palveluja tarvitsevat saavat niitä yhdenvertaisin periaattein muiden asiakas- ja potilasryhmien kanssa. Uudistusta tehdään yhdessä arjen asiantuntijoiden eli kokemusasiantuntijoiden sekä mielenterveys- ja päihdepalveluissa työskentelevien kanssa.

”Kuka tahansa voi sairastua mielenterveyden häiriöön, ja puolet ihmisistä sairastuukin sellaiseen elämänsä aikana. Siitä syystä jokaisella meistä on jotakin kokemusta aiheesta, vaikka me emme useinkaan puhu toisillemme mielenterveyden häiriöistä yhtä vapautuneesti kuin vaikkapa selkäkivuista”, totesi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko pyöreän pöydän tilaisuudessa torstaina 8.2.

Nyt meille on tulossa laki, jossa kerrotaan, että kokemusasiantuntijoita on oltava ja toimintaa pitää kehittää. Jokaisella pitää olla oikeus omaan tuttuun työntekijään, jotta aina tietää kehen olla yhteydessä. Päihdepalveluja, katkaisuhoidosta alkaen, on myös saatava silloin, kun tarve niihin on.”

Kokonaisuudessaan pitämäni puheen voi kuunnella täällä:

Jätä kommentti