Olin eduskuntavaaliehdokas 2019

Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta 396:sta minulle annetusta äänestä, kiitos! ❤

Olin myös todella tyytyväinen äänisaaliiseen, vallankin kun heti seuraavana päivänä kiinteistökuningatar Kaisa Liski (Keskusta) avautui Ilta-Lehdelle, että oli saanut vain 476 ääntä! Rahaa hän oli laittanut vaaleihin 15 000€ ja käynyt kyllä useammassa tilaisuudessa kuin minä, vaikka olin itsekin vallan ahkerasti mukana ja esillä.

Alla on esittelytekstini, joten mikäli kiinnostaa, niin tästä löytyy materiaalia, jolla minun aatteisiini voi perehtyä.

Olen vammaisaktivisti ja mielenterveyteni uudelleen löytänyt koulutettu kokemusasiantuntija, sekä Piraattipuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtaja

Edustan monessa organisaatiossa asiakkaan ääntä ja olen mukana kehittämässä sekä lakeja että palveluita vastaamaan todellista tarvetta ja sairaan ihmisen arjen kokemusta. Olen ollut myös mukana työstämässä Terapiatakuu-kansalaisaloitetta. Se tulee olemaan ensimmäinen toimiva teko kohti helposti saavutettavaa ja ajoissa ongelmiin tarttuvaa mielenterveystyötä. Ja sillä säästetään vielä rahaakin!

Vaihtamalla paranee – haluan olla sinun kansanedustajasi!

YLE:n pienpuoluetentti Uudeltamaalta, jossa olin mukana on kuunneltavissa täältä.

Toteutan asiakasosallisuutta toimimalla vammaisten, osatyökykyisten ja väliinputoajien äänenä ja oikeuksien puolustajana, koska näyttäisi olevan helpointa leikata niiltä, keneltä kuuluu vähiten vastustusta. Meillä on yhdenvertainen yhteiskunta vasta sitten, kun kaikkien heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asiat sujuu.

Perustulo ja sen kautta vapaaehtoisen työn mahdollisuus ovat tärkeitä sen tavoittelussa ja tuovat turvallisuutta kaikille yhteiskunnan tasoille. Nykyisellään työtön ei saa tehdä vapaaehtoistyötä, koska olisi silloin poissa työmarkkinoilta. Mutta yhdistysten luvattuna maana, muuttuvassa maailmassa, jossa työelämä on sirpaloitunut, pitää löytää edellytykset työlle. Se voi olla myös vapaaehtoista, jolla saa kartutettua kokemusta ja paikattua aukkoa CV:ssä.

Tietoyhteiskuntana meillä on mahdollisuus toimia avoimesti ja läpinäkyvästi kaikilla päätöksenteon tasoilla. Tämä vastakohtana hyväveli-kerhoille, suhmuroinnille ja korruptiolle. Avoin päätöksenteko tulee saada kaikkeen, missä käytetään julkista rahaa.

Meillä kaikilla tulee olla oikeus omaan yksityisyyteen. Onko terrorismi riski? Tarve saada kameroita, vartijoita, poliiseja ja valvontaa joka nurkalle? Pelottelulle ei saa antaa periksi, elämme kuitenkin maailmanhistorian turvallisinta aikaa. Yksityisyyteen kajoavilla lakimuutoksilla voi olla yllättäviä, pitkäaikaisia vaikutuksia ja väärinkäytösten riski on myös aina olemassa.

Kirjoitan blogia myös Uudessa Suomessa: http://riikkanieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Katso nämä lyhyet videot ja tilaa samalla myös YouTube-kanavani!

Olen Piraattipuolueen Uudenmaan piirin puheenjohtaja ja siinä ominaisuudessa haastattelen piirimme upeita ehdokkaita. Nämä ovat todella vapaamuotoisia ja tarkempia tietoja jokaisesta ehdokkaasta löydät videon kuvauksista ja linkeistä.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/riikkakokemusasiantuntija/

Riikka Niemisen tukiyhdistyksen tilinumero:

FI86 5723 8120 2395 85

Viitteet

20 19015 (salainen) Yksityishenkilö voi lahjoittaa anonyymisti alle 1500€

20 19112 (julkinen)

Kiitos kaikki te ihanat, jotka autatte minua, vaikka kuinka pienelläkin lahjoituksella! ❤