Minulta tilatut tekstit

Kokoelma minulta tilattuja blogi- ja muita tekstejä.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämishankkeissa tarvitaan asiakasnäkökulmaa

Kirjoitin yhdessä Laurean rikosseuraamusalan lehtorin, Janika Lindströmin kanssa artikkelin. Pääset julkaisuun klikkaamalla kuvaa, tai tästä.

”…asiakkaat, jotka ovat kouluttautuneet kokemusasiantuntijoiksi tietävät oman perspektiivinsä samasta asiasta. He tietävät mikä nivelkohta palveluissa oli haasteellisin, missä putoaa ulos ja miksi. Heillä on näkemystä, mikä palvelu jäi näkymättömäksi, sekä mikä heitä lopulta auttoi.” 

Kuvaa klikkaamalla siirryt sininauhaliiton blogisivulle.

BLOGI SININAUHALIITON SIVUILLE


Kuka tietäisi paremmin miltä kipu tuntuu, kuin kivun kokija itse?

”Miten kukaan voi tottua jatkuvaan kipuun? Miten sellaisen kokemista edes selittää kenellekään? Tämä oli ongelma, jonka tajusin vasta paljon myöhemmin. Kuvittelin kuvailevani oireitani oikein, mutta en vain saanut viestiä välitettyä.”

Nainen, silälasit ja pinkit hiukset.
Kuvaa klikkaamalla siirryt henkilökohtaisen avun blogisivulle.

BLOGI HENKILÖKOHTAISEN AVUN SIVULLE

Avustaja kuulee ja näkee kaiken.

”Usein olen myös avustajan kautta saanut mahdollisuuden kuulla, miltä elämäni näyttää ulospäin. Eihän itseään kykene objektiivisesti näkemään, eikä apuvälineen kanssa liikkuessa ehdi huomata muiden ihmisten reaktioita, kun yrittää keskittyä siihen, ettei siirtele myymälän sisustusta sähköpyörätuolillaan. ”

Nainen istuu sähköpyörätuolissa
Kuvaa klikkaamalla siirryt Heta liiton blogisivulle.

BLOGI HENKILÖKOHTAISTEN AVUSTAJIEN TYÖNANTAJIEN LIITON (HETA) SIVULLE

Sataviisi tuntia mahdollisuuksia kuukaudessa.

”Tiedän, miten vaikeaa on pyytää apua muilta. Se on ollut yksi vaikeimmista asioista, joita olen opetellut. Avun pyytäminen tuntui aluksi aina siltä kuin sanoisi ääneen että minä en pärjää yksin, vaikka pitäisi. ”

”Koen että, oma henkilökohtainen avustaja toteuttaa parhaiten vammaisten itsemääräämisoikeutta. Jos ”minä” haluan kantaa kahvini pöytään avustajan voimilla, sen tulisi olla minun valintani.”

HETA liiton blogitekstistäni
Yhdenvertaisuusvaltuutetun ja Ihmisoikeuskeskuksen kampanjassa kerroin vammaisuudesta.