Maanantai kuuluu kaikille!

 

Maanantai kuuluu kaikille on Ihmisoikeuskeskuksen ja yhdenvertaisuusvaltuutetun kampanja, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta vammaisten henkilöiden huonosta työllisyystilanteesta, heidän oikeudesta yhdenvertaiseen kohteluun työelämässä sekä osaamisensa hyödyntämiseen. Ja minulla oli ilo toimia mainoskasvona. Tähän tehtävään haettiin vammaista henkilöä avoimessa haussa, jonne sitten ystävien kannustamana osallistuin ja olin niin iloinen, että pääsin mukaan, sillä aihe on tärkeä. Työn tekemisen merkitys on todella suuri, ihan kaikille.

Riikka Nieminen

Soiko herätyskello maanantaina pikkuisen liian aikaisin? Jouduitko jonottamaan kahvia, joka ei edes ole järin hyvää? Hissi oli rikki, sähköposti jumitti? Niinpä. Maanantaista marmattaminen on kuitenkin etuoikeus ja merkki työelämään kuulumisesta. Yli 80 % työikäisistä vammaisista henkilöistä on työelämän ulkopuolella. Esimerkiksi liikunta-, kuulo- tai näkövammaisuus tarkoittaa Suomessa liian usein työttömyyttä tai eläkkeellä oloa. Usein korkeasta koulutuksesta huolimatta.

Näin ei pitäisi olla. Eikä Suomella ole varaa hukata osaajiensa työpanosta. #maanatai

Måndag är ett privilegium som alla inte har. Över 80 % av personer med funktionsnedsättning står utanför arbetslivet. Alla har rätt till måndagar! #måndag Ohjaaja/Regissör: Olli Koivula Tuotanto/Produktion: Miltton www.facebook.com/maanantaikuuluukaikille

Kuvia videon kuvauspäivältä Yhdenvertaisvaltuutetun tiloissa!

 

 

Nyt kun kampanja on jo päättynyt päivitän tänne linkin toiseen blogiini, jossa kerron hieman enemmän siitä millaista vammaisena on työskennellä.

http://riikkanieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265095-maanantai-kuuluu-kaikille

Yksi kommentti artikkeliin ”Maanantai kuuluu kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s